duminică, septembrie 6

Cerbul de aur...

06.09.2009, o zi ploioasă, un început de toamnă mult prea trist. Ceasul arăta ora 19:45 şi eu între o mulţime de alţi oameni am avut ocazia sa particip la un eveniment deosebit şi cu tradiţie atât pentru braşoveni cat şi pentru romani, Cerbul de Aur.
O să încep într-un mod puţin nepotrivit şi anume, voi începe cu o concluzie : A fost superb!!!
Deşi ploaia ne-a descurajat pe mulţi, norii grei nu s-au revărsat asupra noastră...şi şi-au păstrat picăturile de apă pentru sfârşitul spectacolului, precum şi noi ne-am păstrat lacrimile.
Ora 20:00, o nouă seară a festivalului începe fără alte întarzieri! Am aflat cei nouă finalişti, care apoi au interpretat câte o melodie : voci clare, pure, iar ceea ce e mai important este că acei oameni de pe scena, chiar cântau şi cântau şi cu sufletul, nu numai cu vocea. Alături de Antonino(Italia), Geta Burlacu(Moldova), Glen Vela(Malta), Laura(Finlanda),Ori Yehezak(Israel), Orlin Pavlov(Bulgaria) şi Ovi(Norvegia) am avut bucuria să vedem şi doi reprezentanţi ai României, Jasmine şi trupa The Marker.

La sfârşitul prestaţiei celor implicaţi în concurs, în toata piaţa Sfatului au răsunat piesele celor de la Vama. A fost un show incendiar făcut de Tudor Chirilă împreună cu trupa cea nouă. Sfaturi (pentru mai marii ţării, pentru cei de la TV şi chiar mai simplu, pentru cei care au luat parte la acest concert) gânduri, vise, păreri, gesturi, toate spuse şi arătate în mod direct de pe scena. Poate că personalităţile politice, prezente la acest eveniment vor învăţa ceva, tinerii vor visa mai mult, cei de la TV vor fi mai grijuli cu ceea ce ne permit să vedem la televizor...sau poate că toţi ne vom da seama ce înseamnă să fi artist: să cânţi dar să poţi fi şi actor, iar atunci când eşti pe scena să ridici oamenii de toate vârstele in picioare, fără ca a doua zi să iţi pese de ceea ce se spune despre tine!
Vama, au cântat mai bine de doua ore, au ridicat tot publicul în picioare, au fost actori, iar la sfârşitul concertului, s-au întors de 4 ori pe scenă, sfârşind seara cu melodia lor reprezentativă, "Epilog"...


Nu pot să vă explic ce am simţit în momentul în care ascultam piesa "Epilog", aşa cum nimeni nu o sa ne explice vreodată ce e dragostea...

Niciun comentariu: