marți, ianuarie 20

ciocolataaaa:Xx
Yeeeeees;;) un subiect care imi da de furca in ultima vreme...ciocolata peste tot:Xx....shi imi place:))...dar nu mananc intr`un mod excesiv:):D;))

totusi ma gandesc k paote o sa va placa subiectu:)):P
Ciocolata este un un produs alimentar obţinut dintr-un amestec de cacao, zahar, lapte uneori şi unele arome specifice. Ciocolata este servită de obicei sub forma de tabletă, baton, praline , inghetata sau alte produse de cofetărie.


Tipuri de ciocolata


Ciocolata neagră

Ciocolata neagră numită şi ciocolată amăruie este un amestec de cacao şi unt de cacao cu zahăr. Ea conţine minimum 35% cacao, proporţia depinzând de fabricant. Necesarul de zahăr depinde de amăreala varietăţii de cacao utilizată.

Ciocolata cu lapte

Ciocolata cu lapte conţine conform reglementărilor UE impuse un minim 25% substanţă uscată de cacao şi 12 % substanţă solidă de lapte (în general lapte praf sau lapte condensat ). Prima ciocolată cu lapte a fost lansată de elveţianul Daniel Peter in 1875.

Ciocolata albă

Ciocolata albă este ciocolata produsă din unt de cacao, zahăr, lapte, vanilie şi alte arome.
Nu conţine cacao pudră sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiată de alb.

Deşi ciocolata este mâncată de plăcere, consumul de ciocolată a fost dovedit a afecta benefic sistemul circulator. Alte studii au fost efectuate pentru a dovedi efecte anticancerigene, de stimulator cerebral, inhibator al tusei. În ciuda beneficiilor posibile consumul excesiv de ciocolata poate favoriza obezitatea şi apariţia diabetului zaharat.


Un stiudiu a arătat că în timpul topirii ciocolatei în gură, creierul uman cunoaşte o creştere a activităţii electrice, iar ritmul cardiac creşte mai mult decât în timpul unui sărut pasional şi senzaţia dureaza de patru ori mai mult.

noh...knd va simtzitzi singuri manca`tzi ciocolata:)):)):))
Niciun comentariu: